تراز بالاتر از ۷۰۰۰
تراز بالا یکی از نگرانی دانشآموزان کنکوری در سال کنکور است. اگرچه باید بدانید که داشتن یک تراز بالا تضمین کنندهی قبولی در یک رشتهی خوب نیست، ترازهای پایینتر هم نشاندهندهی عدم قبولی فرد در کنکور نیستند. ولی داشتن یک تراز خوب و معقول باعث افزایش اعتماد به نفس فرد و تسلط او بر روی دروس میشود؛ در نتیجه رسیدن به تراز بالاتر از ۷۰۰۰ از خواستههای بسیاری از دانشآموزان است. البته در این نوشتار هدف ما تضعیف روحیهی دانشآموزان با ترازهای پایینتر نیست؛ بلکه تنها میخواهیم تراز دانشآموزان از آنچه که هست بهتر شود و پیشرفت داشته باشد.
حالا میخواهیم به چند راهکار معقول برای رسیدن به تراز بالاتر از ۷۰۰۰ بپردازیم:
تعداد تستهایتان در طول هفته
تعداد تستهایی که مورد بررسی قرار میگیرد، از نکات مهم برای افزایش تراز است. صرفا خواندن یک مطلب به شما کمک نمیکند، بلکه تست زدن و سپس بررسی آنها نیز مهم است. تعداد تستهایتان باید یک تعداد معقول باشد. یعنی نه به آن اندازه که باعث خستگی و زدگی شما از مطلب شود و نه به اندازهای که مطلب برای شما کاملا جا نیفتد. سعی کنید تعداد تستهایتان را به مرور افزایش دهید و بر اساس اهمیت مطلب تست بزنید. البته سعی کنید تعداد تستهایتان ایدهآل گرایانه نباشد و با توجه به شرایط و توانایی خود تعداد تستها را تعیین کنید. رعایت نکردن این مورد یکی از اشتباهات مهلک کنکوریها است.

مدیریت زمان در جلسهی آزمون برای رسیدن به تراز بالاتر از ۷۰۰۰
مدیریت زمان یکی از مهمترین مسائل در سال کنکور است. این ویژگی به طور ناگهانی به دست نمیآید، بلکه نیاز به تمرین و پشتکار زیادی دارد. شما باید از همان زمان که برای کنکور شروع به مطالعه میکنید، نحوهی صحیح مدیریت زمان را نیز بیاموزید، چرا که این مهارت نیازمند تمرین زیادی است. خیلی اوقات داوطلبین از کمبود وقت در جلسه شاکی میشوند و میگویند که جواب سوالات را میدانستند ولی وقت نکردند که به تستها پاسخ دهند. این موضوع نمایانگر عدم مدیریت زمان در جلسه آزمون و عدم تسلط بر دروس است.
برای افزایش مهارت مدیریت زمان، میتوانید قبل از هر آزمون در منزل برای خود یک آزمون شبیهسازی شده با یک زمان معین داشته باشید. بهتر است قبل از هر آزمون اصلی یک تا دو آزمون شبیهسازی شده داشته باشید. سعی کنید در این آزمونها کاملا شرایط کنکور را فراهم کنید و زمانها هم با زمانهای کنکور برابر باشد، تا بیشتر با شرایط کنکور آشنا شوید. همچنین خوب است از تکنیکهای رایج مدیریت زمان مثل تکنیک زمانهای نقصانی و تکنیک ضربدر منها استفاده کنید.
تعادل درصدها در آزمون آزمایشی و کنکور
تعادل در بین درصدها نکتهی مهمی برای رسیدن به تراز بالاتر از ۷۰۰۰ است. بدین صورت که نباید تفاوت زیادی در بین درصد دروس شما باشد. سعی کنید درصدهای خود را در محدودهی یک بازه حفظ کنید. تناسب بین مطالعهی دروس را حفظ کنید؛ اول به دروس با ضرایب بالاتر اهمیت دهید و سپس به سراغ دروس با ضریب کمتر بروید. البته اینگونه نباشد که کلا دروس با ضریب کمتر را فراموش کنید و مطالعه نکنید، چرا که همین دروس هم میتوانند در افزایش تراز شما نقش زیادی داشته باشند. در جلسهی آزمون هم سعی کنید که برای هر درس به اندازهی استاندارد تعیین شده زمان اختصاص دهید و تمام زمان خود را برای یک درس خاص کنار نگذارید.

احتیاط در پاسخگویی به سوالات
در پاسخ به سوالات کنکور محتاطانه عمل کنید. قرار نیست هرکس که تعداد تستهای بیشتری میزند، تراز بالاتری نیز کسب کند؛ بلکه ملاک در جلسه تعداد تستهای صحیح است. پس سعی کنید اگر جواب تستی را نمیدانید یا شک دارید از پاسخ دادن به آن خودداری کنید. چرا که سوالات غلط در کنکور نمره منفی دارند و به ازای تستهای غلط، تستهای درست از بین میروند.
به طور کلی وضعیت سوالات کنکور سه حالت دارد:
- سوالاتی که پاسخ آنها را بلد هستید. این سوالات امتیاز طلایی شما هستند که یا ساده هستند یا پاسخ طولانی ولی قابل حل دارند.
- سوالاتی که در پاسخ آنها دچار شک هستید. این سوالات خطرناکترین سوالات هستند. به گونهای که این سوالات شما را به دام میاندازند و درصد شما را کاهش میدهند. پیشنهاد ما این است که بار اول به این سوالات پاسخ ندهید و در بار دوم اگر مطمئن بودید که به پاسخ میرسید، به آن پاسخ دهید.
- هیچ راه حلی به ذهنتان نمیرسد. اینگونه سوالات را سریعا رد کنید و به سراغ سوالات بعدی بروید. چرا که تنها ۲۵ درصد احتمال دارد به پاسخ صحیح برسید ولی ۷۵ درصد احتمال اشتباه بودن آن وجود دارد.
بررسی آزمونهای گذشته برای رسیدن به تراز بالاتر از ۷۰۰۰
تحلیل آزمون یکی دیگر از نکات مهم برای افزایش تراز است. تحلیل و بررسی آزمونهای گذشته باعث کاهش اشتباهات تکراری میشود. همچنین با اینکار نقاط قوت و ضعف خود را میشناسید و بهتر میتوانید برنامهریزی کنید. تحلیل آزمون اصول خاصی دارد و باید بر طبق همان اصول انجام شود. اغلب تحلیل و بررسی یک آزمون به اندازهی خود آزمون و یا حتی بیشتر از آن زمان میبرد.
تسلط بر روی کتابهای درسی
توجه داشته باشید که منبع اصلی کنکور همان کتاب وزارتی است. بنابراین به جای اینکه چندین کتاب مختلف از چندین انتشارات داشته باشید، زمانی را هم برای تسلط بر روی کتاب درسی اختصاص دهید. بسیاری از رتبههای برتر کنکور میگویند که بعضی از کتب را بارها و بارها میخوانند. در نتیجه برای تسلط بر روی خط به خط کتابهای درسی وقت بگذارید.
سخن آخر
توجه داشته باشید که داشتن تراز بالاتر از ۷۰۰۰ تضمین کنندهی یک رتبهی خوب در کنکور نیست. بلکه مهارتها و ویژگیهایی که از این آزمونها به دست میآورید، به شما در آزمون اصلی بسیار کمک میکند. تعداد زیادی از دانشآموزان بودهاند که با ترازهای پایینتر از ۷۰۰۰ هم توانستهاند به رشتههای خوبی برسند. در نتیجه بیشتر بر روی کسب مهارتهای مورد نظر تمرکز داشته باشید تا کسب تراز بالا!
